Csincsilla-lak

Jó tanácsok a csincsilla tartással kapcsolatban . Csincsilláim élete, mindennapjaik képekben. Eladó csincsilláim. Tehát......CSINCSILLA minden mennyiségben!

Újdonságok

- Új képek

- Eladó kis füzetecske kezdő csincsillások részére, 1000Ft/db ! Saját készítésű, akit érdekel keressen meg a részletek miatt a spanagnes@gmail.com email címen.

Friss topikok

  • aranyhal11: @kriszti-kee: Szia! A hófehér Wilson White szinte lehetetlen. Mindegyikben van valahol egy kis s... (2009.11.03. 14:42) Pink White / Piros szemű fehér
  • Andee14: Mióta két tányérba adom, nem vesznek össze, és én úgy szoktam h mindig este adok két marékkal, kör... (2009.01.22. 16:11) Társas lények

2008.01.23. 16:43 aranyhal11

Tiszta állat

Nagyon sok mindent el lehet mondani a csincsillákról, de azt nem, hogy koszosak és büdösek. Ha az ember megfelelő rendszerességgel (hetente vagy akár ritkábban, attól függően, milyen almot használunk) takarítja őket egyáltalán nincsen szaguk.
A tisztaság nagyon fontos a számukra, amit "fürdéssel" meg is tartanak. Heti legalább 2-3 alkalommal adjunk neki homokot, amiben meg tud fürdeni. Fontos, hogy a homok kvarc mentes legyen, mert különben tönkre megy a szép bundájuk. A homok segít eltávolítani azokat a szőrszálakat, amelyek kihullottak, s nem utolsó sorban gyönyörűvé varázsolja a bundájukat.
Nálam kitűnően bevált módszer a homokfürdőre a dunctos üveg. Abba teszem bele a homokot, amibe ők hatalmas lelkesedéssel forognak. Be lehet nekik tenni nagyobb tálat, régi edényeket, amit nem sajnálunk. Legalább akkora legyen, hogy a csini meg tudjon benne fordulni.

2 komment

Címkék: fontos tudnivalók


A bejegyzés trackback címe:

https://csincsillalak.blog.hu/api/trackback/id/tr99308833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surgy 2008.01.23. 20:28:50

WOW! A pörgős kép jó!
Betehetnéd nagyobba is.

aranyhal11 2008.01.23. 21:17:41

Köszi. Nem tudom, hogy sikerült. :D A kép nagyban is fenn van.
süti beállítások módosítása