Csincsilla-lak

Jó tanácsok a csincsilla tartással kapcsolatban . Csincsilláim élete, mindennapjaik képekben. Eladó csincsilláim. Tehát......CSINCSILLA minden mennyiségben!

Újdonságok

- Új képek

- Eladó kis füzetecske kezdő csincsillások részére, 1000Ft/db ! Saját készítésű, akit érdekel keressen meg a részletek miatt a spanagnes@gmail.com email címen.

Friss topikok

  • aranyhal11: @kriszti-kee: Szia! A hófehér Wilson White szinte lehetetlen. Mindegyikben van valahol egy kis s... (2009.11.03. 14:42) Pink White / Piros szemű fehér
  • Andee14: Mióta két tányérba adom, nem vesznek össze, és én úgy szoktam h mindig este adok két marékkal, kör... (2009.01.22. 16:11) Társas lények

2008.01.15. 11:19 aranyhal11

Mikor tegyem össze lány csinimet a fiúval?

Ez az a pont, ahol a tenyésztőkkel nem értenek egyet a hobbi tartók. Tenyésztők szerint már 6 hónapos korban össze lehet tenni a lány csincsillát a fiúval. A hobbi tartók a minimum 8 hónapos kort javasolják, ugyanis nem tesz jót a mamának, ha 1 éves kora előtt szül. A csinik kb. 111 napig terhesek, így nem gond ha 8 hónapos korában összekerül a fiúval. Nem is biztos, hogy azonnal terhes lesz, ám ha mégis, szinte majdnem eléri az 1 éves kort. Tudom, türelmetlen az ember, mikor az első vagy akár a többi baba érkezéséről van szó. Meg kell várni a megfelelő időt. Ha nem így cselekszünk, nagyon megbánhatjuk a későbbiekben pl.: halva születnek a kicsi/k; megszületik, de fejletlenül, majd pár órán belül meghal; a mama bele is halhat a túl korai szülésbe vagy esetleg a mama meghal és a pici ott marad, amit nekünk kell felnevelni. Óriási felelősség.
Egy prémtenyésztő a pénzt látja csak bennük általában. Neki nem lesz nagy érvágás, ha a több 100 anyából az egyiknek meghalnak a kicsinyei vagy az anya. De neked!! A szived szakad majd meg a kis kedvenced után, és hibáztatod magad, miért nem voltál türelmesebb.
Megéri ez neked? Elsősorban ne magadra gondolj, hanem kedvencedre!

Szólj hozzá!

Címkék: fontos tudnivalók


A bejegyzés trackback címe:

https://csincsillalak.blog.hu/api/trackback/id/tr93298144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása